Cursussen2019-01-25T11:22:22+00:00

‘Voorouders gezocht!’

Cursus stamboomonderzoek voor beginners.

Maak tijdens vier avonden kennis met de vele beschikbare (digitale) bronnen ga zelf op zoek naar de geschiedenis van uw voorouders. Wie waren zij en hoe leefden ze? En kunnen we erachter komen hoe gelukkig ze waren?
Het gemeentearchief beschikt over veel interessante bronnen die u kunt gebruiken bij uw stamboomonderzoek, maar tegenwoordig is heel veel informatie over uw voorouders ook terug te vinden op het internet. Maar hoe vindt u uw weg in al die grote hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat u vindt? En wat kunt u vervolgens met die gegevens? Hoe maakt u daar een overzichtelijke stamboom van?

Tijdens de cursus zal alles stap voor stap worden uitgelegd. Heeft u altijd al eens willen starten met uw onderzoek, maar weet u niet hoe? Dan is deze cursus iets voor u! Komen uw voorouders niet uit de Zaanstreek? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land. In vier avonden krijgt u uitleg over de onderzoekssystematiek en over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zelf aan de slag met uw onderzoek. De cursus wordt afgesloten met een rondleiding door het depot van het gemeentearchief.

Docent: Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: Data nog nader te bepalen
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Locatie: Gemeentearchief Zaanstad (Stadhuisplein 100, Zaandam)
Deelnemers: minimaal 5, maximaal 15 

Ik wil graag meer informatie over de cursus Stamboomonderzoek.

Wilt u in de toekomst geinformeerd worden over activiteiten en vervolgcursussen van Historio, vink dan onderstaande optie aan:
Ik wil graag informatie ontvangen over toekomstige (vervolg) cursussen

PRIVACYDISCLAIMER
Uw gegevens worden alleen gebruikt om u te informeren over deze cursus. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.