Wie ben ik?2017-11-11T13:10:44+00:00

Sander Wegereef is geboren en getogen Zaandammer. In 2000 studeerde hij af aan zowel de opleiding Informatiedienstverlening en -management aan de Hogeschool van Amsterdam als aan de Archiefschool. Hij heeft daarna verschillende functies gehad als Archivaris en Informatiespecialist/Bibliothecaris .

In 2005 begon hij als Archivaris bij het Regionaal Archief Alkmaar en in 2010 maakte hij de overstap naar het Gemeentearchief Zaanstad en was werkzaam als Archivaris en Bibliothecaris.
In maart 2017 begon hij als Informatiespecialist in de Historische Bibliotheek bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. De Bibliotheek van Het Scheepvaartmuseum heeft een van de belangrijkste maritiem-historische collecties ter wereld en telt 60.000 boeken, sommige meer dan 500 jaar oud.

Daarnaast schrijft hij historische artikelen over de Zaanstreek voor de Orkaan, een digitale krant over de Zaanstreek; geeft lezingen en cursussen over geschiedenis en genealogie en organiseert historische fietstochten en wandelingen in zowel de Zaanstreek als Amsterdam.

Hij onderhoudt een blog, waarin hij vertelt over zijn liefde voor spoorwegen in binnen- en buitenland en is projectmedewerker ‘Deze week¬† in de Grote Oorlog’; een krantenproject van het Studiecentrum Eerste Wereldoorlog.