Cursus Paleografie (lezen van oud-schrift)

Doet u historisch onderzoek en loopt u er tegenaan dat u het oude handschrift niet kunt lezen? Historio organiseert cursussen paleografie: het lezen van oud-schrift.

In de lessen leert u de basis van het lezen van het oud-Nederlandse schrift. Met nadruk op het schrift uit de zestiende tot en met negentiende eeuw. Na een inleiding over de ontwikkeling van het schrift leert u over de belangrijkste afkortings- en andere tekens. Daarna komt de manier van transcriberen (het zo nauwkeurig mogelijk overschrijven) aan bod en leest u diverse teksten afkomstig uit verschillende archieven. Per les krijgt u één huiswerktekst mee om thuis uit te werken.

De introductiecursus paleografie bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De vervolgcursus beslaat 8 lessen van 1,5 uur. In overleg is de lesduur en het aantal lessen aan te passen.

Op dit moment zijn geen cursussen gepland. Houd u de agenda in de gaten voor de eerstvolgende cursussen.

U kunt uw gegevens achterlaten via het contactformulier. Dan voegen wij u toe aan de Historio mailinglijst en wordt u als eerste op de hoogte gebracht als er nieuwe activiteiten zijn.

FAQ items aan het laden...
In samenwerking met
Reacties van cursisten

Hier zijn de reacties van de deelnemers te lezen.