Doet u historisch onderzoek en loopt u er tegenaan dat u het oude handschrift niet kunt lezen? Historio organiseert cursussen paleografie: het lezen van oud-schrift.

In de lessen leert u de basis van het lezen van het oud-Nederlandse schrift. Met nadruk op het schrift uit de zestiende tot en met negentiende eeuw. Na een inleiding over de ontwikkeling van het schrift leert u over de belangrijkste afkortings- en andere tekens. Daarna komt de manier van transcriberen (het zo nauwkeurig mogelijk overschrijven) aan bod en leest u diverse teksten afkomstig uit verschillende archieven. Per les krijgt u één huiswerktekst mee om thuis uit te werken.

De introductiecursus paleografie bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De vervolgcursus beslaat 8 lessen van 1,5 uur. In overleg is de lesduur en het aantal lessen aan te passen.

Op dit moment zijn geen cursussen gepland. Houd u de agenda in de gaten voor de eerstvolgende cursussen.

U kunt uw gegevens achterlaten via het contactformulier. Dan voegen wij u toe aan de Historio mailinglijst en wordt u als eerste op de hoogte gebracht als er nieuwe activiteiten zijn.

FAQ items aan het laden...

Hier zijn de reacties van de deelnemers te lezen.