Hebt u altijd al eens willen starten met uw onderzoek, maar weet u niet hoe? Mede door het succes van een televisieprogramma als Verborgen Verleden is de interesse voor het zoeken naar je voorouders de laatste jaren ontzettend toegenomen. Daarbij wordt het ook steeds makkelijker om thuis vanuit je luie stoel te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vindt? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maakt je daar een overzichtelijke stamboom van?

Allemaal vragen waarop tijdens de cursus antwoord zal worden gegeven. Stap voor stap zal worden uitgelegd hoe u kunt zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken,en ook in een aantal belangrijke internetportals.

Deze cursus is in het recente verleden verzorgd in samenwerking met Gemeentearchief Zaanstad, Historisch Genootschap Beverwijk en RHC Vecht en Venen.

Vanaf september 2020 gaan de cursussen weer van start. Kijk voor meer informatie in de agenda voor actuele data en locaties.

U kunt uw gegevens achterlaten via het contactformulier. Dan voegen wij u toe aan de Historio mailinglijst en wordt u als eerste op de hoogte gebracht als er nieuwe activiteiten zijn.

FAQ items aan het laden...

Hier zijn de reacties van de deelnemers te lezen.