Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Voorouders gezocht! Cursus stamboomonderzoek

In verband met de grote interesse voor de cursus, starten we vanaf woensdag 14 oktober a.s. bij Gemeentearchief Zaanstad een tweede groep van de cursus ‘Voorouders gezocht!’.

Update 6/10: In verband met de corona-maatregelen worden op dit moment geen activiteiten georganiseerd in het stadhuis in Zaandam. De start van de cursus is voorlopig opgeschort. Aanmeldingen blijven welkom; u komt op de wachtlijst te staan. U wordt dan op de hoogte gehouden wanneer de cursus alsnog van start gaat. 

In deze beginnerscursus leert u in 5 lessen de basisvaardigheden van het doen stamboomonderzoek. Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om vanuit huis in deze bronnen te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vind? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maak je daar uiteindelijk een overzichtelijke stamboom van? Allemaal vragen waarop tijdens de cursus antwoord zal worden gegeven.

Stap voor stap zal worden uitgelegd hoe u kunt zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken, maar ook in een aantal belangrijke internetportals. Tijdens de lessen wordt u aan de hand meegenomen in de onderzoekssystematiek wordt uitleg gegeven over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zélf aan de slag met uw eigen stamboomonderzoek. Tijdens alle middagen  is er ruimte om zelf onderzoek te doen waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

Komen uw voorouders niet uit deze regio? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land.

 

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: Woensdagavond 14, 21, 29 oktober en 4 en 18 november (5 lessen) De start van de cursus is voorlopig opgeschort ivm corona-maatregelen.
Tijd: Woensdagavond van 19:00-21:00 uur
Locatie: Studiezaal van Gemeentearchief Zaanstad (Stadhuisplein 100 in Zaandam)
Kosten: 75 euro (dit is incl. koffie en cursusmateriaal) – tijdens de eerste cursusavond te voldoen per PIN
Deelnemers: maximaal 6 personen.

In verband met de door het RIVM voorgeschreven coronamaatregelen, is het aantal deelnemers beperkt tot 6. Daarmee kan de onderlinge 1,5 meter afstand worden gegarandeerd. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst en wordt de cursus op een later moment nogmaals georganiseerd.


Aanmelden

N.B. uw aanmelding is pas definitief na een bevestiging door Historio.

Wilt u in de toekomst geinformeerd worden over activiteiten en vervolgcursussen van Historio, vink dan onderstaande optie aan:
Ik wil graag informatie ontvangen over toekomstige (vervolg) cursussen

PRIVACYDISCLAIMER
Uw gegevens worden alleen gebruikt om u te informeren over deze cursus en het toezenden van het cursusmateriaal. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Go to Top