Laden Evenementen

In deze beginnerscursus leert u in 5 lessen de basisvaardigheden van het doen van stamboomonderzoek. Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om vanuit huis in deze bronnen te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vindt? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maak je daar uiteindelijk een overzichtelijke stamboom van? Allemaal vragen waar u tijdens de cursus antwoord op krijgt.

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u kunt zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken, maar ook in een aantal belangrijke internetportals. Tijdens de lessen wordt u aan de hand meegenomen in de onderzoekssystematiek wordt uitleg gegeven over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zélf aan de slag met uw eigen stamboomonderzoek. Tijdens alle middagen is er ruimte om zelf onderzoek te doen waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

Komen uw voorouders niet uit de buurt van Alkmaar of uit Noord-Holland? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land.

 

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: vr.  5, 12, 19 november 3 en 10 december 2021 (5 lessen)
Tijd: Vrijdagmiddag van 14:00-16:00 uur
Locatie: Regionaal Archief Alkmaar, Bergerweg 1, 1815 AC Alkmaar
Kosten: 85 euro (dit is incl. koffie en cursusmateriaal)
Deelnemers: maximaal 8 personen*

 

* In verband met de door het RIVM voorgeschreven coronamaatregelen, is het aantal deelnemers beperkt tot 8. Daarmee kan de onderlinge 1,5 meter afstand worden gegarandeerd. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst en wordt de cursus op een later moment nogmaals georganiseerd.

N.B. Mocht de cursus vanwege aangescherpte corona-maatregelen niet kunnen doorgaan of gaandeweg moeten worden afgebroken, dan zal de cursus digitaal worden voortgezet.

Ga naar de bovenkant