FAQ items aan het laden...
Laden Evenementen

Het zoeken naar historische informatie over uw huis kan soms ingewikkeld en tijdrovend zijn. Gemeentearchief Zaanstad organiseert daarom dit voorjaar een cursus historisch huizenonderzoek, waarin u de belangrijkste basisvaardigheden leert.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur. U maakt daarin onder meer kennis met het zoeken in de registers van het Kadaster, de historische bouwvergunningen, de bevolkingsregisters, de adresboeken en de beeldbank van Gemeentearchief Zaanstad.

Tijdens de lessen wordt u meegenomen in de onderzoekssystematiek en gaat u vooral ook zélf aan de slag met hun eigen onderzoek naar een vooraf gekozen pand of perceel in de Zaanstreek. In de lessen zal ruimte worden ingeruimd voor het doen van eigen onderzoek, waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

De cursus is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met het doen van archiefonderzoek (bijv. stamboomonderzoek) en die op zoek zijn naar gegevens over de eigendoms-, bouw- en bewoningsgeschiedenis van een huis of perceel in de Zaanstreek. De bronnen van Gemeentearchief Zaanstad vormen de basis van de cursus, al zal ook gebruik gemaakt worden van externe (online) bronnen. De cursus zal worden afgesloten met een rondleiding in het depot.

Cursusinformatie

Docent: Sander Wegereef (Historio)
Data: maandag 21, 28 maart, 4, 11 en 25 april 2022 (5 lessen)
Tijd: maandagavond van 19:30-21:30 uur
Locatie: Gemeentearchief Zaanstad (Stadhuisplein 100 in Zaandam)
Kosten: € 90,- (dit is incl. koffie en cursusmateriaal); tijdens de eerste cursusavond te voldoen per PIN
Deelnemers: min. 8, max. 15 deelnemers

 


Aanmelden

N.B. De cursus is op dit moment volgeboekt! Aanmelden is nog wel mogelijk; u wordt dan op de wachtlijst geplaatst. U wordt op de hoogte gehouden als er iemand uitvalt of als er (eventueel) op een later tijdstip een volgende cursusgroep van start gaat.

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Historio. Geeft u daarbij duidelijk aan dat het een inschrijving voor de cursus in Zaanstad betreft.

Uw aanmelding is pas definitief na bevestiging door Historio.

Ga naar de bovenkant