Laden Evenementen

Het zoeken naar historische informatie over uw huis kan soms ingewikkeld en tijdrovend zijn. In samenwerking met Historio organiseert Regionaal Archief Alkmaar daarom dit voorjaar een cursus historisch huizenonderzoek, waarin u de belangrijkste basisvaardigheden leert.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 2 uur. Daarin maakt u onder meer kennis met het zoeken in de registers van het Kadaster, de historische bouwvergunningen, de bevolkingsregisters, de adresboeken en de beeldbank van Regionaal Archief Alkmaar.

Tijdens de lessen wordt u meegenomen in de onderzoekssystematiek en gaat u vooral ook zélf aan de slag met hun eigen onderzoek naar de geschiedenis van een vooraf gekozen pand of perceel in het werkgebied van Regionaal Archief Alkmaar. In de lessen zal ruimte worden ingeruimd voor het doen van eigen onderzoek, waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

 

 

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: vrijdag 25 maart, 8, 22 april, 20 mei en 3 juni 2022 (5 lessen)
Tijd: vrijdagmiddag van 14:30-16:30 uur
Locatie: Regionaal Archief Alkmaar, Bergerweg 1, 1815 AC Alkmaar
Kosten: € 90,- (dit is incl. koffie en cursusmateriaal)
Deelnemers: minimaal 8, maximaal 15

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@archiefalkmaar.nl. Geeft u daarbij duidelijk aan dat het een inschrijving voor de cursus in Huizenonderzoek Alkmaar betreft.

 

Ga naar de bovenkant