Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Vanwege de corona-maatregelen in het najaar van 2020 heeft de cursus stamboomonderzoek op dat moment niet op locatie kunnen plaatsvinden. Inmiddels worden de maatregelen steeds verder versoepeld en kan de cursus dit najaar alsnog worden verzorgd. Uiteraard is alles nog steeds onder voorbehoud van de geldende corona-maatregelen. Het aantal deelnemers aan de cursus is daarom beperkt!

In deze beginnerscursus leert u in 5 lessen de basisvaardigheden van het doen van stamboomonderzoek. Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om vanuit huis in deze bronnen te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vindt? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maak je daar uiteindelijk een overzichtelijke stamboom van? Allemaal waarop u tijdens de cursus antwoord krijgt.

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u kunt zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken, maar ook in een aantal belangrijke internetportals. Tijdens de lessen wordt u aan de hand meegenomen in de onderzoekssystematiek wordt uitleg gegeven over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zélf aan de slag met uw eigen stamboomonderzoek. Tijdens alle lessen is er ruimte om zelf onderzoek te doen waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

Komen uw voorouders niet uit deze regio? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land.

 

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: ma. 13, 20, 27 september, 11 en 25 oktober 2021 (5 lessen)
Tijd: Maandagavond van 19:00-21:00 uur
Locatie: Studiezaal van Gemeentearchief Zaanstad (Stadhuisplein 100 in Zaandam)
Kosten: 75 euro (dit is incl. koffie en cursusmateriaal) – tijdens de eerste cursusavond te voldoen per PIN
Deelnemers: maximaal 6 personen*

 

* In verband met de door het RIVM voorgeschreven coronamaatregelen, is het aantal deelnemers beperkt tot 6. Daarmee kan de onderlinge 1,5 meter afstand worden gegarandeerd. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst en wordt de cursus op een later moment nogmaals georganiseerd.

N.B. Mocht de cursus vanwege aangescherpte corona-maatregelen niet kunnen doorgaan of gaandeweg moeten worden afgebroken, dan zal de cursus digitaal worden voortgezet.

Deze cursus is inmiddels volgeboekt! Aanmelden kan nog wel. U wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Zodra er ruimte is, of als er een nieuwe groep start, ontvangt u daarover bericht.


Aanmelden

Uw aanmelding is pas definitief na een bevestiging door Historio.

  Wilt u in de toekomst geinformeerd worden over activiteiten en vervolgcursussen van Historio, vink dan onderstaande optie aan:
  Ik wil graag informatie ontvangen over toekomstige (vervolg) cursussen

  [bws_google_captcha]

  PRIVACYDISCLAIMER
  Uw gegevens worden alleen gebruikt om u te informeren over deze cursus en het toezenden van het cursusmateriaal. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

  Ga naar de bovenkant