Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

‘Voorouders gezocht!’

UPDATE 21/03/2021: De cursus is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden als u interesse hebt; u wordt dan op de wachtlijst geplaatst. 

Hebt u ook zo genoten van het afgelopen seizoen van Verborgen Verleden? Wilt u nu ook uw eigen stamboom weleens uitzoeken? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is de cursus ‘Voorouders gezocht!’ iets voor u. Bibliotheek Angstel Vecht en Venen en Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen verzorgen in samenwerking met Historio een online beginnerscursus stamboomonderzoek.

Het wordt tegenwoordig steeds gemakkelijker om thuis vanuit uw luie stoel stamboominformatie te zoeken naar stamboominformatie op het internet. Maar hoe vindt u uw weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat u vindt? En hoe maakt u van al die gevonden informatie een overzichtelijke stamboom? Allemaal vragen waarop tijdens de cursus antwoord zal worden gegeven. U leert de belangrijkste (online) bronnen kennen en u leert stap voor stap hoe u het onderzoek naar uw eigen familiegeschiedenis kunt opzetten.

De cursus bestaat uit 5 videolessen, die u wekelijks op een vaste moment krijgt toegestuurd. U bepaalt zelf het tijdstip waarop en het tempo waarin u de lessen bekijkt. Uiteraard zijn de lessen voorzien van uitgebreide documentatie (pdf) en nuttige links. Daarnaast is het mogelijk om vragen te stellen aan de docent over uw eigen onderzoek via mail of Zoom.

Wilt u de eerste schreden zetten in uw zoektocht naar uw voorouders? Of hebt u al eens een beginnetje gemaakt, maar weet u niet hoe u verder moet met uw onderzoek? Dan kan deze cursus, toegankelijk voor jong en oud, u verder helpen. Komen uw voorouders niet uit deze regio? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land.

Hebt u vragen? Neem contact op met docent Sander Wegereef (Historio). Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina. Uw aanmelding is pas definitief na bevestiging door Historio.

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: De videolessen worden digitaal toegestuurd op dinsdag 6, 13, 20 en 27 april en 4 mei 2021
Tijd: 12.00 uur (u kunt de lessen op uw eigen gewenste tijdstip bekijken)
Locatie: n.v.t.
Kosten: 75 euro (u ontvangt hiervoor een factuur van Historio)
Deelnemers: minimaal 6, maximaal 10 personen.

 


Aanmeldformulier

N.B. uw aanmelding is pas definitief na een bevestiging door Historio.

UPDATE 21/03/2021: De cursus is inmiddels volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden als u interesse hebt; u wordt dan op de wachtlijst geplaatst. 

  Wilt u in de toekomst geinformeerd worden over activiteiten en vervolgcursussen van Historio, vink dan onderstaande optie aan:
  Ik wil graag informatie ontvangen over toekomstige (vervolg) cursussen

  [bws_google_captcha]

  PRIVACYDISCLAIMER
  Uw gegevens worden alleen gebruikt om u te informeren over deze cursus en het toezenden van het cursusmateriaal. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

  Go to Top