Laden Evenementen

In de eerste helft van 2022 verzorgde Historio voor Regionaal Archief Alkmaar een beginnerscursus oud-schrift. In het najaar wordt een vervolgcursus georganiseerd.

Aan de hand van een groot aantal historische teksten uit de 15e t/m de 18e eeuw kunt u kennismaken met de verscheidenheid aan handschriften en soorten documenten in de verschillende periodes. Samen lezen en bespreken we in de les de verschillende teksten. Ook krijgt u voor iedere les een aantal teksten mee om thuis te ‘transcriberen’.

In de vervolgcursus zal – naast het lezen van de teksten – ook ruim aandacht worden besteed aan de analyse van de documenten. Wat is de context van een document? Wat betekent de datum die erop staat precies? Welke muntsoorten worden gebruikt en wat is de huidige waarde ervan? Aan de hand van historische teksten uit de collectie van Regionaal Archief Alkmaar zullen we met elkaar dergelijke vragen gaan beantwoorden.

Deze cursus is bedoeld voor degenen die de beginnerscursus hebben gevolgd en voor mensen die al enige ervaring hebben met het lezen van oude handschriften. Wie nog geen of weinig ervaring heeft met het lezen van oude handschriften, wordt geadviseerd eerst de beginnerscursus oud-schrift te volgen.

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: 2, 16, 30 september, 28 oktober, 11, 25 november, 2 en 9 december 2022 (8 lessen)
Tijd: vrijdagmiddag van 14:30-16:30 uur
Locatie: Regionaal Archief Alkmaar, Bergerweg 1, 1815 AC Alkmaar
Kosten: € 85,- (tijdens de eerste les te voldoen per PIN)
Deelnemers: Het maximum aantal deelnemers is 15. Bij meer aanmeldingen wordt u toegevoegd aan de wachtlijst.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan bij Regionaal Archief Alkmaar per mail of telefonisch via 072-8508200. Geeft u bij uw aanmelding svp duidelijk aan dat het de cursus oud-schrift betreft.

Ga naar de bovenkant