Laden Evenementen

Wilt u al langer archiefonderzoek doen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Bent u bekend met de website van het gemeentearchief, maar hebt u geen idee hoe u daarop kunt zoeken? Of schrikt u juist van de grote hoeveelheid zoekresultaten en weet u niet goed waar u moet beginnen? Gemeentearchief Zaanstad biedt, in samenwerking met Historio, dit najaar  een introductiecursus archiefonderzoek aan.

 

In vijf lessen krijgt u uitleg over de belangrijkste collecties van Gemeentearchief Zaanstad. Aan de hand van een groot aantal zoekopdrachten over de Zaanse historie leert u stap voor stap hoe u hierin kunt zoeken. Wat is een inventaris? Hoe vraagt u archiefstukken aan? Welke parels zijn te vinden in de beeldbank? En hoe kunt u vinden waar uw voorouders hebben gewoond? Dat zijn zomaar wat onderwerpen die voorbij zullen komen. Uiteraard zullen ook verschillende landelijke websites en portals aan de orde komen, die interessant kunnen zijn voor uw onderzoek.

De cursus wordt afgesloten met een kijkje achter de schermen in de depots van het archief.

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: wo. 7, 14, 21, 28 september en 5 oktober 2022 (5 lessen)
Tijd: Woensdagavond van 19:00-21:00 uur
Locatie: Studiezaal van Gemeentearchief Zaanstad (Stadhuisplein 100 in Zaandam)
Kosten: 90 euro (dit is incl. koffie en cursusmateriaal) – tijdens de eerste cursusavond te voldoen per PIN
Deelnemers: maximaal 15 personen

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Historio. Geeft u daarbij svp duidelijk aan dat het een inschrijving voor de introductiecursus archiefonderzoek betreft.

Uw aanmelding is pas definitief na bevestiging door Historio. Mocht het maximum aantal aanmeldingen zijn bereikt, dan wordt u toegevoegd aan de wachtlijst.

Ga naar de bovenkant