Laden Evenementen

Geniet u ook altijd zo van de afleveringen van Verborgen Verleden? En wilt u nu ook eindelijk uw eigen stamboom weleens uitzoeken? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is deze cursus iets voor u! Gemeentearchief Zaanstad verzorgt dit najaar in samenwerking met Historio een beginnerscursus stamboomonderzoek.

In deze cursus leert u in 5 lessen de basisvaardigheden van het doen van stamboomonderzoek. Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om vanuit huis in deze bronnen te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vindt? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maak je daar uiteindelijk een overzichtelijke stamboom van? Allemaal vragen waarop u tijdens de cursus antwoord krijgt.

Stap voor stap leert u zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken, maar ook in een aantal belangrijke internetportals. Tijdens de lessen wordt u aan de hand meegenomen in de onderzoekssystematiek wordt uitleg gegeven over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zélf aan de slag met uw eigen stamboomonderzoek. Tijdens alle lessen is er ruimte om zelf onderzoek te doen waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

Komen uw voorouders niet uit deze regio? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land.

 

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: wo. 26 oktober, 2, 9, 23 november en 7 december 2022 (5 lessen)
Tijd: Woensdagavond van 19:00-21:00 uur
Locatie: Studiezaal van Gemeentearchief Zaanstad (Stadhuisplein 100 in Zaandam)
Kosten: € 90 – tijdens de eerste cursusavond te voldoen per PIN
Deelnemers: maximaal 15 personen

 

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Historio. Geeft u daarbij svp duidelijk aan dat het een inschrijving voor de cursus stamboomonderzoek betreft.

Uw aanmelding is pas definitief na bevestiging door Historio. Mocht het maximum aantal aanmeldingen zijn bereikt, dan wordt u toegevoegd aan de wachtlijst.

Ga naar de bovenkant