Laden Evenementen

Geniet u ook altijd zo van de afleveringen van Verborgen Verleden? En wilt u nu ook eindelijk uw eigen stamboom weleens uitzoeken? Maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is deze cursus iets voor u! Regionaal Archief Alkmaar verzorgt dit najaar in samenwerking met Historio een beginnerscursus stamboomonderzoek.

In deze cursus leert u in 5 lessen de basisvaardigheden van het doen van stamboomonderzoek. Het wordt tegenwoordig steeds makkelijker om vanuit huis in deze bronnen te zoeken naar gegevens, omdat steeds meer gedigitaliseerde informatie te vinden is op het internet. Maar hoe vind je je weg in die eindeloze hoeveelheid informatie? En hoe betrouwbaar is datgene wat je vindt? Kunnen we daadwerkelijk wel alles vinden via het internet? En hoe maak je daar uiteindelijk een overzichtelijke stamboom van? Allemaal vragen waar u tijdens de cursus antwoord op krijgt.

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe u kunt zoeken in bronnen als de burgerlijke stand, de bevolkingsregisters en de doop-, trouw- en begraafboeken, maar ook in een aantal belangrijke internetportals. Tijdens de lessen wordt u aan de hand meegenomen in de onderzoekssystematiek wordt uitleg gegeven over de verschillende bronnen. Maar u gaat ook vooral zélf aan de slag met uw eigen stamboomonderzoek. Tijdens alle middagen is er ruimte om zelf onderzoek te doen waarbij deskundige hulp tot uw beschikking staat.

Komen uw voorouders niet uit de buurt van Alkmaar of uit Noord-Holland? Geen probleem! Juist omdat we met veel digitale bronnen aan de slag gaan, hebben we ook toegang tot veel informatie in het hele land.

De cursus wordt afgesloten met een kijkje achter de schermen in de depots van het archief.

 

Cursusinformatie

Docent Sander Wegereef (Historio)
Cursusdata: 9, 23 september, 7 oktober, 4 en 18 november 2022 (5 lessen)
Tijd: Vrijdagmiddag van 14:30-16:30 uur
Locatie: Regionaal Archief Alkmaar, Bergerweg 1, 1815 AC Alkmaar
Kosten: € 85,- (tijdens de eerste les te voldoen per PIN)
Deelnemers: Maximum aantal deelnemers is 15. Bij meer aanmeldingen wordt u toegevoegd aan de wachtlijst.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus kan bij Regionaal Archief Alkmaar per mail of telefonisch via 072-8508200. Geeft u bij uw aanmelding svp duidelijk aan dat het de cursus stamboomonderzoek betreft.

Ga naar de bovenkant